JAC

Heb je nood aan een babbel? Zit je met stress- of angstgevoelens? Vanaf nu kan je terecht bij het JAC met al je vragen en bezorgdheden.
 
Oudsbergen en het JAC slaan de handen in elkaar om jou als jongere te helpen rond mentaal welzijn. Als jongerenonthaal van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, verstrekt het JAC gratis sociale dienstverlening.

Met de creatie van een nieuw jeugdwelzijnsteam wil de gemeente een doeltreffende en laagdrempelige hulpverlening ontwikkelen voor jou als Oudsbergse jongere.

De jeugdwelzijnswerker vormt samen met de JAC-medewerker en maatschappelijke assistenten het nieuwe jeugdwelzijnsteam van Oudsbergen. Je kan bij hen terecht met al je problemen en bezorgdheden. Samen proberen we een antwoord te bieden op problemen op het vlak van seksualiteit, pestgedrag, een moeilijke thuissituatie of een precaire financiƫle situatie. In samenspraak met jou als jongere streeft het team ernaar elke situatie afzonderlijk te bekijken en hierbij de juiste hulp te verschaffen.

Je kan in het JAC terecht op een wekelijkse zitdag, tussen 12 en 20 uur. Je krijgt de de kans om in een vertrouwde omgeving over je zorgen te praten. De JAC-medewerker is een luisterend oor, en verwijzen je door naar de meest geschikte zorg wanneer dit nodig is.

Daarnaast kan je ook terecht bij de nieuwe jeugdwelzijnswerker. Jeugdwerker Brecht, die bij veel Oudsbergse jongeren reeds gekend is, neemt deze functie op. De jeugdwelzijnswerker is een steunpunt in de leefwereld van jongeren. Als straathoekwerker kan hij meer voeling krijgen met wat er leeft bij de jongeren.

Hoe contacteer je het welzijnsteam?

  • Maak een afspraak en spring eens binnen bij het JAC in dienstencentrum het Troempeelke (Gildenstraat 1, 3660 Oudsbergen). Bel hiervoor naar Joyce op het nummer 0489 83 44 81.
  • Telefonisch: 011 85 00 05
  • Via een chat-functie op www.caw.be/jac