In ieders leven ligt geven

BASISSCHOOL ELLIKOM 6

Basisschool Ellikom 6

Deze spreuk is tot stand gekomen, omdat we vinden dat de boodschap achter deze spreuk over heel de wereld moet toegepast worden, ook bij ons op school en in onze klas.

Iedereen moet geven in zijn of haar leven. Het is niet enkel krijgen dat er toe doet. Je moet bepaalde dingen geven aan anderen zoals: liefde, respect, waardering, aandacht, vriendschap, … Hierdoor word je ook zelf gelukkig, want je kan andere mensen iets bieden. Je krijgt een grote dankbaarheid terug van de mensen die je helpt, steunt, waardeert, lief hebt, … Het zijn geen materiële zaken die je anderen moet bieden, maar het gaat om  deze waarden die ieder mens nodig heeft.

Je moet voor alles en iedereen in deze wereld respect tonen. Zo kan je een lichtje zijn voor anderen. Je moet anderen steunen in zowel goede als slechte tijden. Als het moeilijk gaat heeft een persoon des te meer steun nodig van anderen. Help elkander uit de put, troost mekaar op zo’n momenten. Wees een lichtpuntje voor ‘n ander.

Dit vinden wij ook belangrijk in onze klas en op school. Iedereen is anders. Iedereen heeft mekaars vriendschap, liefde, genegenheid, respect, … nodig!

Als iedereen nu eens een lichtje zou zijn voor anderen, zouden we dan niet allemaal schitteren?

 

Klas: 6 van Ellikom

Juf Liese en Juf Marleen