Hou je kot gezond

Gepubliceerd opwoensdag 23 sep 2020 om 14:25
Wist je dat... we 85% van onze tijd binnen zitten? Zeker nu het kouder wordt en we moeten binnenblijven. Houd daarom je kot gezellig én gezond.

In deze tijden merken we ineens het enorme belang van een fijne, gezellige thuis maar vooral ook van een gezonde thuis! Een veilige haven, waar we zowel kunnen (thuis)werken als ontspannen.

Gelukkig zijn er enkele simpele vuistregels om ons kot gezond te houden. Want niet alleen in tijden van corona, is ventileren en verluchten belangrijk om de kans op besmetting te verminderen. Door regelmatig je raam te openen vermijd je ook de opstapeling van andere vervuilende stoffen en ban je vocht en schimmel.

De basis? Ventileer en verlucht!

  • Zorg voor een constante luchtdoorstroming in je huis. Hoe je dat doet? Afhankelijk van je woning kan dat met een ventilatiesysteem of gewoon met een raam.
  • Let op het vocht dat in huis gecreëerd wordt door koken, douchen of de was drogen. Voer de vochtige lucht af door een raam te openen.
  • Beperk het gebruik van stoffen die de lucht in huis vervuilen, zoals gevaarlijke poetsproducten, sigarettenrook,… Zorg voor een open raam of gebruik ze buiten.
  • Laat je verwarmingstoestel regelmatig nakijken en vermijd zo ongevallen met het (dodelijke) CO. 

Meer weten? Surf naar gezondbinnen.be