Hondenlosloopzones

In bos- en natuurgebieden moeten honden overal aan de leiband. Hoezo? Omdat loslopende honden een gevaar vormen voor fietsers, joggers, ruiters en wandelaars. En bovendien schrikken konijnen, eekhoorntjes, reeën en ander diersoorten die er rusten, overwinteren of zich voortplanten.

Praktisch

Momenteel zijn er in Oudsbergen 3 hondenlosloopzones:

  • Opglabbeek: aan het einde van de Oude Kerkstraat - parkeren aan de begraafplaats - 5ha

  • Meeuwen: langs de Weg naar Opglabbeek - parkeren aan wandelgebied Donderslag - 6,5ha

  • Gruitrode: naast het bospad tegenover de Opstraat bij de kruising met de Harmonieweg - parkeren: sportzone Gruitrode - 2ha

Bekijk de losloopzones op de kaart van Oudsbergen

​Richtlijnen

  1. Elke hond is welkom in de hondenlosloopzone, behalve agressieve en/of bijtende honden, niet-verzorgde honden, honden die loops zijn, honden met een duidelijk waarneembare ziekte, gekwetste honden of honden die drager zijn van een besmettelijke ziekte, vlooien of andere parasieten.

  2. Elke hond draagt verplicht een halsband of gelijkaardig harnas zodat de hond op elk ogenblik door de begeleider bij zich kan worden genomen.

  3. Elke begeleider is verantwoordelijk/aansprakelijk voor de hond onder zijn begeleiding en voor de schade die zijn hond aanricht aan derden of andere honden. Eventuele uitwerpselen worden onmiddellijk opgeruimd.