Herfstprik tegen COVID-19 vanaf september in Limburghal Genk

Gepubliceerd opmaandag 29 aug 2022 om 16:29
Vanaf september ontvangen alle Oudsbergse volwassenen een uitnodiging voor vaccinatie tegen COVID-19 in de Limburghal in Genk. Vaccinatiecentrum expodroom in Bree sloot de deuren definitief op 4 juni 2022.

De COVID-vaccins bieden een goede bescherming tegen een ernstig verloop van COVID-19 en verminderen de kans op ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden. De bescherming van het vaccin neemt echter af na verloop van tijd. De voorbije jaren hebben ons geleerd dat COVID-19 in de herfst- en wintermaanden sterk kan opflakkeren. Daarom wordt een nieuwe prik aanbevolen.

Voor wie?

De herfstvaccinatie wordt aanbevolen voor:

  • inwoners boven de 65 jaar;
  • personen met een verzwakte immuniteit of risicofactoren;
  • zorgprofessionelen;
  • huisgenoten van kwetsbare personen;
  • zwangere vrouwen.

Elke volwassen inwoner (18+) ontvangt vanaf eind augustus een uitnodiging. Via deze uitnodiging kan je een afspraak vastleggen in het vaccinatiecentrum Limburghal (Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk).

Voorwaarden

Je vorige prik tegen COVID-19 kreeg je liefst minstens drie maanden geleden.

Vaccinatiecentrum in onze zone

Vaccinatiecentrum expodroom in Bree sloot op 4 juni zijn deuren. Voor de heropstart van de vaccinatiecampagne werd besloten het vaccinatiecentrum niet te heropenen en te kiezen voor een gecentraliseerde aanpak. Inwoners van Oudsbergen kunnen vanaf begin september, net zoals inwoners van As, Bree, Genk en Zutendaal, terecht in vaccinatiecentrum Limburghal te Genk.

Vaccinatiecentrum Limburghal is telefonisch bereikbaar op 0800 93023, iedere werkdag tussen 9 en 12 uur.