Meer gebruiksvriendelijke bushaltes? Jouw mening is belangrijk

Gepubliceerd opdinsdag 21 dec 2021 om 16:44
Welke bushaltes in Oudsbergen moeten toegankelijker gemaakt worden? Zijn er knelpunten die je tegenhouden om de bus te nemen? Beoordeel de haltes in jouw buurt via een korte vragenlijst.

Vul de vragenlijst in

Oudsbergen wil dat iedereen vlot en comfortabel het openbaar vervoer kan nemen. Jong en oud, onder alle omstandigheden, met of zonder beperking. Daarom leggen we de komende jaren nieuwe haltes toegankelijk aan en passen we ook bestaande haltes aan. Maar welke haltes moeten we eerst aanpakken? En zijn er misschien andere knelpunten die je tegenhouden om de bus te nemen? Laat het ons weten via deze korte vragenlijst.

Zo help je ons om samen met het expertisecentrum Inter de probleemhaltes aan te pakken. Je antwoord gebruiken we voor het actieplan voor toegankelijke haltes. Meer nieuws volgt na jullie bijdrage.

Waarom doen we dit?

Samen met de Vlaamse Overheid zet Oudsbergen zich in om haltes in Vlaanderen toegankelijker te maken. Tegen 2030 moet de helft van de haltes in Vlaanderen toegankelijk zijn.

Die haltes krijgen een hoger perron, waardoor de opstap kleiner is. Dat is handig voor rolstoelgebruikers, maar ook als je moeilijker ter been bent. En ook met kleine kinderen, kinderwagens, rollators of boodschappenkarretjes raak je zo makkelijker op de bus.

Een toegankelijke halte krijgt een comfortabele verharding, voldoende breedte en geen drempels. Er komt ook voelbare geleiding, zodat je ook zelfstandig de bus kan nemen als je blind of slechtziend bent. Want iedereen die dat wil, moet zich onafhankelijk en comfortabel kunnen verplaatsen.

Meer info via toegankelijkehaltes@inter.vlaanderen