Snelheidsremmers Gruitroderbaan

De situatie

De Gruitroderbaan in Meeuwen krijgt dagelijks heel wat sluipverkeer te verwerken. Daar bovenop wordt er regelmatig te hard gereden. In het verleden werden er al snelheidsremmende bloembakken geplaatst om dat probleem aan te pakken.

Nu wil het gemeentebestuur in overleg met de bewoners er permanente snelheidsremmers installeren. Deze plannen werden met de omwonenden besproken tijdens een digitale infovergadering op dinsdag 2 februari 2021 en een opvolgsessie op 11 mei 2021.

Waarom snelheidsremmers?

Snelheidsremmers, het woord zegt het zelf, zorgen ervoor dat automobilisten vertragen. Bovendien zorgen snelheidsremmers ervoor dat het 'minder aangenaam' wordt om door de straat te rijden, waardoor de straat minder als sluiproute gekozen wordt. De combinatie van die factoren moet de veiligheid in de straat verhogen.

Timing

De start van deze werken is gepland op 7 juni 2022. Er wordt 2 tot 3 werkdagen per snelheidsremmer gewerkt. Daarna moet die nog ongeveer 2 dagen uitharden. Je kan dus 1 werkweek tellen per remmer. In totaal nemen de werken zo'n 30 werkdagen in beslag.

Tijdens de aanleg wordt de weg volledig afgesloten en moet je omrijden. De omleidingen worden ter plaatse duidelijk aangegeven met signalisatie. Iedere woning blijft steeds bereikbaar.

Infovergadering

De omwonenden werden uitgenodigd op een infovergadering op dinsdag 2 februari 2021. Hier kan je de presentatie herbekijken: 2021-02-02 Infovergadering - snelheidsremmers Gruitroderbaan.pdf2,9 Mb(pdf)

Op 11 mei 2021 werd een opvolgsessie georganiseerd. Hier kan je de presentatie herbekijken: 20210511 Opvolgsessie Gruitroderbaan.pdf1,1 Mb(pdf)