Gratis mentale welzijnszorg voor Oudsbergse jongeren

Gepubliceerd opmaandag 11 okt 2021 om 08:40
Heb je nood aan een babbel? Zit je met stress- of angstgevoelens? Vanaf nu kan je als jongere terecht bij het JAC met al je vragen en bezorgdheden.

Oudsbergen en het JAC slaan de handen in elkaar om jongeren te helpen die het mentaal moeilijk hebben. Als jongerenonthaal van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, verstrekt het JAC gratis sociale dienstverlening aan jongeren.

Met de creatie van een nieuw jeugdwelzijnsteam wil de gemeente een doeltreffende en laagdrempelige hulpverlening ontwikkelen voor Oudsbergse jongeren. Een nieuwe jeugdwelzijnswerker vormt samen met de JAC-medewerkers het nieuwe jeugdwelzijnsteam van Oudsbergen. Jongeren kunnen bij hen terecht met al hun problemen en bezorgdheden. Samen trachten ze een antwoord te bieden op problemen op het vlak van seksualiteit, pestgedrag, een moeilijke thuissituatie of een precaire financiƫle situatie. In samenspraak met de jongere streeft het team ernaar elke situatie afzonderlijk te bekijken en hierbij de juiste hulp te verschaffen.

Jongeren kunnen eerst en vooral bij het JAC terecht op een wekelijkse zitdag, tussen 12 en 20 uur. Jongeren krijgen hier de kans om in een vertrouwde omgeving over hun zorgen te praten. De JAC-medewerkers zijn een luisterend oor, en verwijzen de jongere door naar de meest geschikte zorg wanneer dit nodig is.

Daarnaast kunnen jongeren ook terecht bij de nieuwe jeugdwelzijnswerker. Jeugdwerker Brecht, die bij veel Oudsbergse jongeren reeds gekend is, neemt deze functie op. De jeugdwelzijnswerker is een steunpunt in de leefwereld van jongeren. Als straathoekwerker kan hij meer voeling krijgen met wat er leeft bij de jongeren.

Hoe contacteer je het welzijnsteam?

  • Maak een afspraak en spring eens binnen bij het JAC in dienstencentrum het Troempeelke (Gildenstraat 1, 3660 Oudsbergen). Bel hiervoor naar Joyce op het nummer 0489 83 44 81.
  • Via e-mail: jac.oudsbergen@cawlimburg.be
  • Telefonisch: 011 85 00 05
  • Via een chat-functie op www.caw.be/jac