Neem deel aan de gezondheidsenquête

Gepubliceerd opdinsdag 21 feb 2023 om 07:00
Samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Limburg voeren we een gezondheidsenquête uit. 1.500 inwoners krijgen vanaf 13 maart een vragenlijst toegestuurd. Krijg jij zo’n brief in de bus? Vul ze zeker in! Zo help je ons gezondheidsbeleid vormgeven.

Dankzij de gezondheidsenquête krijgen we inzicht in de gezondheidssituatie van onze inwoners. Die informatie helpt ons het gezondheidsbeleid uit te werken op maat van de mensen in onze gemeente. De enquête bevat uiteenlopende vragen over je gezondheid. We peilen naar je lichaamsbeweging, voeding, alcohol- en tabaksgebruik, geestelijke gezondheid en de gezondheid in je omgeving.

Hoe kan je deelnemen?

1.500 inwoners worden willekeurig geselecteerd. Zij krijgen vanaf 13 maart tot augustus een uitnodigingsbrief en een vragenlijst toegestuurd. Het is niet haalbaar om iedereen in Oudsbergen te interviewen.

Ontvang je zo’n brief? Dan kan je met jouw persoonlijke code de enquête online invullen. Heb je geen computer of tablet? Dan kan je er ook voor kiezen om de papieren vragenlijst in te vullen. De papieren vragenlijst sturen we na drie weken op met een herinneringsbrief. Je kan de vragenlijst nadien gratis terugsturen met de bijgevoegde envelop.

Je antwoorden worden strikt vertrouwelijk verwerkt. De antwoorden gebruiken we enkel om algemene resultaten te berekenen. Je deelname is vrijwillig. Wil je liever niet deelnemen? Dan heeft dit voor jou geen verdere gevolgen.

Waarom ontvang jij een brief en je partner, buur… niet?

Statbel, de officiële statistische instelling in België, selecteert willekeurig inwoners. Daarbij houden ze rekening met je geslacht, leeftijd, woonplaats… Ze proberen dus een zo divers mogelijke groep te creëren. Op die manier ontvangen we algemene resultaten die over de hele gemeente en al haar inwoners gaan.

Sciensano zoekt interviewers

Wil je graag eens aan de andere kant van het onderzoek staan? Ben je sociaal geëngageerd en op zoek naar een bijverdienste in jouw regio? Dan is de job van interviewer misschien wel iets voor jou. Jij kan een rol spelen in het gezondheidsonderzoek van Sciensano en Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Je interviewt geselecteerde huishoudens over hun gezondheid. Per enquête die je afneemt, ontvang je een forfaitair bedrag. Training en ondersteuning worden voorzien en je wordt altijd in je eigen regio ingezet op momenten die jou uitkomen. Kijk hier of je in aanmerking komt: https://surveys.sciensano.be/index.php/573993?lang=nl

Vragen?

Heb je vragen? Mail dan naar info@oudsbergen.be of bel naar 089 810 100.