Fietspaden Weg naar Zwartberg

De fietspaden langs de Weg naar Zwartberg zijn aan vernieuwing toe. Het gemeentebestuur werkt aan het ontwerp van nieuwe fietspaden vanaf de rotonde in het centrum tot en met het kruispunt met de Ophovenbosstraat en Groenstraat. De effectieve aanleg van de fietspaden is nog toekomstmuziek.

Handelaars

Eerst stelden we het ontwerp voor aan de handelaars gelegen langs de Weg naar Zwartberg (rotonde - Elcado). Zij kregen de kans om hun feedback op het ontwerp te geven. Het gaat immers om grote wijzigingen aan het openbaar domein voor hun deur.

Download de presentatie van het infomoment op 7 december 2023: 20231207 - Infosessie fietspaden Weg naar Zwartberg.pdf4,1 Mb(pdf)

Hun feedback hebben in de mate van het mogelijke meegenomen in een aangepast ontwerp. Dat stelden we op 23 mei 2024 aan hen voor. In het aangepast ontwerp boden we de optie om te kiezen tussen schuin parkeren of haaks parkeren. De aanwezigen verkozen de optie haaks parkeren. De projectstuurgroep werkt die optie verder uit.

Download de presentatie van het infomoment op 23 mei 2024: 20240523 - Opvolgsessie fietspaden Weg naar Zwartberg.pdf5,1 Mb(pdf)

Met de steun van

Dit project krijgt financiƫle steun van de provincie Limburg en het Vlaams gewest voor 90% van de subsidieerbare kosten.

Contact