Fietspad Industrieweg-Noord onderbroken

Gepubliceerd opvrijdag 2 okt 2020 om 14:46
Tijdens de werken op het bedrijventerrein in Opglabbeek blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Vanaf maandag 5 oktober is het bedrijventerrein echter moeilijker bereikbaar voor fietsers die van de Weg naar Zwartberg komen.

Op maandag 5 en dinsdag 6 oktober wordt aan weerszijden van de Industrieweg-Noord het fietspad opgebroken tussen de Weg naar Zwartberg en de Nijverheidslaan. Dit is nodig zodat ook daar de nutsbedrijven de nodige kabels en leidingen kunnen verplaatsen of vernieuwen. Het fietspad blijft onderbroken tot het einde van de werken wanneer de nieuwe dubbelrichtingsfietspaden aangelegd worden.

Hoewel fietsers zich wel over de rijweg kunnen verplaatsen, volgt fietsverkeer tussen de Weg naar Zwartberg en de Industrieweg-Noord best een alternatieve route tot het einde van de werken. De omleidingsroute loopt via het kiezelpad tussen Industrieweg-Noord (langs Bewel) en de Weg naar Zwartberg (tegenover ‘de oude Van Craenenbroeck’). 

De sleufwerken eindigen deze week op de Nijverheidslaan aan het kruispunt aan Hoogmartens. Daarna gaan ze aan de slag in de Industrieweg-Noord ter hoogte van de Weg naar Zwartberg (kant Paessen). Vervolgens is de overzijde (kant Van Craenenbroeck) aan de beurt.