Extra controle op zwerfvuil

Gepubliceerd opwoensdag 20 apr 2022 om 08:28
Sinds kort zijn er zwerfvuilcontroleurs aan het werk in Oudsbergen. Dankzij deze zogenaamde GAS-ambtenaren kunnen we zwerfvuil en sluikstorten gericht aanpakken in onze groene gemeente. De controleurs zijn actief op evenementen, maar ook in het dagelijkse straatbeeld.

Oudsbergen draagt milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel en spant zich dagelijks in om zwerfvuil in te perken. Dat doen we door te sensibiliseren in het straatbeeld en door mee te doen aan allerlei opruimacties zoals Straat.net.

Nu pakken we dit probleem ook aan met gerichte patrouilles om overtreders te bestraffen. De zogenaamde GAS-ambtenaren voeren die patrouilles uit. Dat zijn inwoners die door het gemeentebestuur aangesteld werden. Deze controleurs zijn in burger aanwezig op allerlei evenementen zoals de Pinkstermaandagloop, kermissen en carnavalsoptochten. Maar ze duiken ook op in het dagelijkse straatbeeld, zoals aan de sportzones, in het park en in de schoolomgevingen.

De GAS-ambtenaren hebben de bevoegdheid om een GAS-boete uit te schrijven als ze je betrappen op het weggooien van zwerfvuil. Zorg er dus voor dat je een hondenpoepzakje bij hebt, gooi je sigarettenpeuk niet op straat en gooi geen papiertjes op de grond. Zo maken we van Oudsbergen een propere gemeente, waar het aangenaam wonen en vertoeven is.