Erfgoedwandeling Donderslag

Erfgoedwandeling Donderslag

Ontdek het verborgen verleden van de Donderslag. Deze wandeling leidt je door  een mooi stuk van Duinengordel in het noorden van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het gebied met bossen, heide, vennen, begroeide landduinen en oude dreven kent een rijke geschiedenis. Ontdek de sporen uit het het verleden waaraan je anders achteloos voorbij wandelt!

Hoe maak ik deze wandeling?

Om deze wandeling te maken, moet je de Erfgoed app van FARO downloaden op je smartphone.

  • De tour laden: eens je de app hebt geïnstalleerd, zoek je via het kompas-icoon  in de app naar de tour ‘Erfgoedwandeling Donderslag’. Je kunt ook via het scan-icoon de QR-code van deze tour scannen op erfgoedapp.be/tour. Klik in het beginscherm van de tour op ‘downloaden’. 
  • De tour openen: eens de tour is gedownload naar je smartphone, verschijnt deze bovenaan het startscherm. Klik nu op het ‘kaart-icoon’ om de route te zien.
  • De tour wandelen: Je volgt de wandelroute via de gps-track in de Erfgoed app. Bij ieder icoontje op de route, heeft de app een kort erfgoedverhaal te vertellen. Als de app toestemming heeft om meldingen weer te geven, krijg je een bericht telkens je in de buurt bent. Het is best om de tour te wandelen vanaf de startlocatie in wijzers zin. Omdat het een lus betreft, is het ook mogelijk om de tour op eender welke plek op de route te starten.

Eerste keer Erfgoedapp?

De Erfgoed app is gratis beschikbaar voor smartphones via de AppStore of GooglePlay. Je smartphone moet beschikken over een gps (locatiefunctie) en mobiel internet.

Als je de app een eerste keer installeert, zal deze vragen om toestemming. Zorg dat de app toegang krijgt tot je locatiegegevens en notificaties of meldingen. Toestemming voor het gebruik van bluetooth is niet nodig voor deze route.

Als je locatie niet goed wordt weergegeven, zet dan je locatie zo nauwkeuriger mogelijk in de instellingen van je telefoon.