Bestrijd jij armoede, discriminatie of uitsluiting? Dan ben jij onze Duurzame Held

Gepubliceerd opdonderdag 7 jul 2022 om 14:21
Draag jij in het dagelijkse leven jouw steentje bij aan de bestrijding van discriminatie, armoede of uitsluiting? Dan willen wij jou in de schijnwerpers zetten tijdens de 'Week van de Duurzame Gemeente' van 18 tot 25 september 2022.

Dankzij de Week van de Duurzame Gemeente worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen bekend gemaakt bij het grote publiek. Dit jaar is het thema 'Laat niemand achter'. Dit principe staat voor het engagement van alle VN-lidstaten om armoede uit te roeien, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting, en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang.

Duurzame Helden kunnen lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen zijn die dagdagelijks bijdragen aan de bestrijding van discriminatie, armoe en uitsluiting.

Ben of ken jij zo iemand? Schrijf nu in!

Alle genomineerde helden worden via de gemeentelijke kanalen in de kijker gezet tijdens de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot en met 25 september. Bovendien krijg je als held een leuke goodiebag cadeau.