Zozoöfzo - Collectief dOFt

2e & 3e kleuterklas

  • ma14 november 202209:00totdi15 november 202216:00

‘Zozoöfzo’ is een onvergetelijke, spannende en beeldende beleving voor kinderen vanaf 4 jaar waarin de betekenis van abstracte begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ onder de loep genomen worden. Groenten en fruit kunnen slecht worden. Maar kunnen mensen dat ook?

Een groepje charmante toneelspelers, volledig in het wit, staan vol trots klaar om hun1-minuut-voorstelling eindelijk aan het grote publiek te laten zien. Maar dankrijgen ze onverwacht bezoek van een Strenge Meneer.

Overtuigd dat zijn mening de absolute waarheid is, doen ze er alles aan om hem tevreden te stellen. Iets groter, wat kleiner, nog mooier, veel fijner. Terug lager, veel trager, meer kleuren, niet zeuren. De strenge meneer brengt alles en iedereen aan het twijfelen. Maar wat is de betekenis van zijn mening? En is die wel zo belangrijk? De kinderen zitten tussen twee vuren: gaan ze mee in het verhaal van de Strenge Meneer of willen ze de ondertussen wanhopige toneelspelershelpen. Zo, zo of zo? Ze doen hun best, dat is zeker. Maar voor wie is dat genoeg?

Collectief dOFt – uit te spreken als ‘d of t’, met de d van dans en de t van theater – creëert voorstellingen met eigen spellingsregels. Net zoals je je soms afvraagt of een woord geschreven is met een ‘d’ of een ‘t’, kan het publiek twijfelen bij een dOFt-voorstelling over de exacte discipline: is het nu dans of theater? Collectief dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvensdanstheatergezelschap en maakt verrassende en uitdagende voorstellingen voorkinderen, jongeren en volwassenen.

Locatie

den Ichter
Gildenstraat 16 , 3660 Opglabbeek

Prijs

  • Basistarief 3,5