Doe mee met de schrijfmarathon

  • 27 november 2018

Brieven veranderen mensenlevens en helpen onrecht de wereld uit. Daarom steunt Oudsbergen de Schrijfmarathon van Amnesty International.


Het hele jaar door voert Amnesty International actie voor mannen, vrouwen en kinderen van wie de mensenrechten worden geschonden. De organisatie en haar sympathisanten schrijven brieven naar de verantwoordelijke overheden, lanceren petities, organiseren twitteracties en sturen solidariteitskaartjes naar de slachtoffers. Tijdens de Schrijfmarathon in december schakelt de actiemachine van Amnesty een paar versnellingen hoger: dan worden in de hele wereld brieven geschreven.

Net als vorig jaar focust de Schrijfmarathon 2018 op activisten die met gevaar voor hun eigen leven, op een vreedzame manier strijden om de mensenrechten van anderen te verdedigen. Steeds vaker worden zij daarbij zelf het slachtoffer van schendingen en onrecht. Negen moedige vrouwen uit Zuid-Afrika, India, Vietnam, Brazilië, Venezuela, Kirgizië, Oekraïne, Iran en Marokko staan centraal tijdens deze editie van de marathon.

Laat je stem horen tegen deze gevallen van onrecht en schrijf een brief of schrijf er tien. Oudsbergen ondersteunt met plezier de Schrijfmarathon van de lokale Amnesty groep die elke vierde dinsdag van de maand om 14 uur een schrijfactie in het Dienstencentrum Troempeelke organiseert.