Dienst burgeradministratie werkt voortaan op afspraak

Gepubliceerd op  vrijdag 25 aug 2023 om 09:02
Vanaf 1 september werkt de dienst burgeradministratie op afspraak. Zo kan je een bezoek inplannen wanneer het jou uitkomt en ben je snel aan de beurt. Maak je afspraak via telefoon, website of app of aan de snelbalie.

Maak afspraak

Werken op afspraak is heel wat efficiƫnter: je plant zelf een afspraak in en bent snel aan de beurt. De afspraak zelf verloopt vlot, omdat onze medewerker die al kan voorbereiden.

Net zoals enkele andere diensten werkt de dienst burgeradministratie voortaan volledig op afspraak. Er zijn dus geen vrije inloopmomenten meer.

Snelbalies blijven open

De snelbalies in beide gemeentehuizen blijven wel open. Hier kan je zonder afspraak terecht om bijvoorbeeld documenten af te halen, akten en attesten aan te vragen of om een afspraak te maken. De snelbalie in Meeuwen is elke werkdag open van 9 tot 12 uur. De snelbalie in  Opglabbeek is van maandag tot donderdag geopend tussen 15 en 18 uur.

Alle dienstverlening op twee locaties

Wist je dat je voor alle dienstverlening in beide gemeentehuizen terechtkan? Je kan dus kiezen welk gemeentehuis en welk tijdstip voor jou het beste past.

Online regelen

Veel zaken kan je ook online regelen. Denk bijvoorbeeld aan een uittreksel uit het strafregister (bewijs van goed gedrag en zeden), een adreswijziging en attesten van burgerlijke stand. Klik hier voor meer informatie.