Elektrische deelwagens

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Vind je de aankoop van een (tweede) wagen te duur? Wil je graag bijdragen aan duurzame mobiliteit? Dan is een deelwagen absoluut iets voor jou. Je vindt sinds kort twee elektrische deelwagens van Stapp.in in Oudsbergen.

Wat is autodelen?

Bij autodelen maken meerdere personen om beurt gebruik van één (of meer) wagen(s). Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: je gebruikt de auto wanneer je ze nodig hebt. Wanneer je de auto niet nodig hebt, kan iemand anders ze gebruiken.

Waar vind ik de auto's?

Beide parkeerplaatsen hebben een oplaadpunt voor elektrische wagens.

Hoe kan ik een auto gebruiken?

Oudsbergen heeft twee elektrische deelwagens aangekocht die de bewoners en het gemeentepersoneel kunnen gebruiken. Om een auto te reserveren, moet je eerst een account aanmaken bij Stapp.in, en daarna de mobiele app van Stapp.in installeren.

  1. Surf naar www.stappin.be/account  en maak een account aan.
  2. Download de app op je smartphone.
  3. Reserveer de auto via de app. Je kan in Oudsbergen kiezen voor de auto in Meeuwen of in Opglabbeek. De wagens zijn allebei hetzelfde model.
  4. Op het uur van je reservatie kan je de auto ter plekke met de app ontgrendelen. Stel je schade vast aan de auto? Dan kan je dat voor je rit via de app doorgeven.
  5. In de auto liggen de instructies om met de auto te rijden. Die kan je onderaan deze pagina ook al eens bekijken.
  6. Na je rit zet je de auto terug op dezelfde parkeerplaats. Het onderhoud van de wagens wordt verzorgd door Stapp.in.

Wat zijn de tarieven?

Een account aanmaken is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen verbruik.

  • 6 euro per uur
  • 0,30 euro per kilometer

De prijzen zijn inclusief btw. Meer info vind je op www.stappin.be.

Het is als landelijke gemeente niet evident om deelauto’s te hebben. Je ziet ze vaker in grote steden zoals Gent en Antwerpen. Maar Oudsbergen draagt duurzame mobiliteit hoog in het vaandel en daarom betaalt het gemeentebestuur mee aan de kosten en kan het gemeentepersoneel deze wagens ook gebruiken om dienstverplaatsingen te maken.