De sportzone in Meeuwen breidt uit

Gepubliceerd opmaandag 6 sep 2021 om 16:09
De uitbreiding van de sportzone in Meeuwen is gestart. Judoclub Gruitrode bouwt er een gloednieuw clublokaal en het gemeentebestuur legt een parking aan inclusief zes camperparkeerplaatsen.

Judolokaal

Judoclub Gruitrode bouwt een nieuw judolokaal op de site. De plannen zien er alvast veelbelovend uit. Er komt een grote Tatamihal met twee wedstrijdoppervlakten, een cafetaria met terras, een eigen fitnessruimte, kleedkamers en sanitaire voorzieningen. Het gemeentebestuur heeft het perceel gratis in erfpacht gegeven aan judoclub Gruitrode. De bouw start in 2021.

Parking

De nieuwe parking is toegankelijk vanaf de Genitsstraat en krijgt maar liefst 128 plaatsen en een overdekte fietsenstalling. De parkeerplaatsen worden gemaakt met waterdoorlatende betonstraatstenen. We richten 6 parkeerplaatsen in voor mindervaliden en 4 parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen. De parking komt er met het oog op een verdere uitbreiding van de sportzone. Er is namelijk nog grond beschikbaar voor toekomstige sportinfrastructuur.

Camperparkeerplaatsen

Campers kunnen er ook terecht. De laatste jaren zijn de campervakanties populairder geworden. Daarom richten we op de sportzone ook zes nieuwe camperparkeerplaatsen in. De camperplaatsen zijn toegankelijk via een slagboom met een betaalsysteem. Vakantiegangers zullen er alle nodige infrastructuur vinden zoals een lozingsput voor afvalwater, een stortplaats voor het chemisch toilet, een water aftappunt, afvalbakken, brandblussers en een elektriciteitszuil per camperplaats.

Bushalte

Ter hoogte van de nieuw ingerichte zone komt ook een bushaven. Die bushalte zal vooral gebruikt worden tijdens evenementen en voor schoolbezoeken. Er liggen immers al bushaltes van De Lijn verderop in de straat.

Asbestverwijdering

Op de site stond vroeger een oude boerderij met asbesthoudende dakbedekking. De boerderij werd in 2009 correct afgebroken volgens de toen geldende voorschriften. We hebben uit veiligheid voor dit project een bodemanalyse laten uitvoeren en daaruit bleek de concentratie aan asbestvezels te hoog ligt. Daarom is er eerst 653 m³ aan asbesthoudende grond verwijderd.

De werken zijn begin september gestart en nemen zo’n 2,5 maanden in beslag.