De gemeentelijke strooidiensten staan klaar

Gepubliceerd opvrijdag 18 dec 2020 om 13:04
De winter is officieel begonnen en dat betekent jammer genoeg ook gladde en gevaarlijke wegen. Maar geen nood, want zoals ieder jaar staan de gemeentelijke strooidiensten weer klaar om ten strijde te trekken.

Omdat Oudsbergen een enorm uitgestrekt grondgebied heeft met heel wat kilometers gemeentelijke wegen, wordt er in meerdere fasen zout gestrooid. Bovendien worden alleen de druk bereden wegen bestrooid. Het heeft namelijk geen zin om te strooien in kleine en doodlopende straten. Als er te weinig over het zout gereden wordt, trekt het niet genoeg in de sneeuw of ijzel en blijft de weg glad.

De gemeentelijke zoutstrooiers werken met een GPS-systeem waardoor de routes efficiënter gereden kunnen worden en het zoutverbruik beter bepaald kan worden. Daarnaast gebruiken we de Roadmastermeteo. Dat is een weerapplicatie die de recentste weersvoorspellingen aangeeft. Daardoor kunnen de strooiploegen indien nodig heel snel uitrukken. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat we heel doeltreffend kunnen strooien en niet onnodig veel zout gebruiken. Want dat is slecht voor het milieu en voor de wegen.

Op de gewestwegen wordt er gestrooid door het Agentschap Wegen en Verkeer.

Meer info