Cultuuruitstap Doel & Verbeke Foundation - volzet

Koop Tickets
  • za30 oktober 2021om08:00

De spookstad, zo betitelt de volksmond Doel. Een bezoek aan deze tot de verbeelding sprekende stad is steeds een beklijvende ervaring. Het verlaten dorp heeft een waaier aan bezienswaardigheden, zoals talrijke huizen vol verhalen. Figuurlijk uiteraard. Doel is zeker dat bezoek waard. Des te meer als het bezoek wordt geleid door een gids, woonachtig op deze bijzondere plaats en die aldus de gebeurtenissen van de afgelopen jaren in Doel van nabij meemaakte!

In de namiddag brengen we een bezoek aan de Verbeke Foundation. Het is een plek waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. De kern van de  privéverzameling van Verbeke bestaat uit een uitzonderlijke collectie van zo’n zesduizend collages en assemblages, voornamelijk uit de twintigste eeuw. Een aparte ruimte is ingericht om een deel van deze collectie permanent tentoon te stellen. Onder begeleiding van een gids bezoek je de tentoonstelling ‘Natura Naturata’ en bezoek je een aantal stukken uit de vaste collectie.

De Verbeke Foundation vormt onder meer het decor van het tv-programma ‘Stukken van Mensen’.

Deze uitstap is inclusief busvervoer, onthaal met koffie, gegidste rondleiding in Doel, warme lunch en gegidste rondleiding Verbeke Foundation.

Locatie

den Ichter
Gildenstraat 16 , 3660 Oudsbergen

Prijs

  • Basistarief 40

Reserveer