Geannuleerd | CultuurMicrOOb - Kunst- en onderzoekslabo 'HUID'

5e leerjaar

  • wo2 december 202009:00totma14 december 202015:00

Dit CultuurMicrOOb project dompelt ons onder in de wondere wereld van beeldende kunst. HUID wordt opgesteld in de Commanderij van Gruitrode, wat deze beleving extra uniek maakt!

Kan je leven zonder aanraking?
Blijft je huid altijd hetzelfde?
Wat vertelt je huid over jou?

Je kan je huid gebruiken als een canvas en haar versieren met make-up of tattoos. Hierdoor geef je een stukje prijs van wie je bent of wilt zijn. Het is heerlijk om met je huid de ander teder aan te raken en te voelen. Je voelt je verbonden, veilig en gelukkig. Hier kan het contact in de virtuele wereld niet tegen op. De wereld die binnenkomt langs het scherm blijft ontastbaar.

Rasa wil de rijkdom van de tactiele ervaring onder de aandacht van kinderen brengen. Het verbaast ons niet dat sommige hedendaagse kunstenaars aandacht geven aan de huid, haar benaderen, vragen stellen en transformeren. Door kunst te beleven, worden vragen die we ons stellen tastbaar, concreet en genuanceerd.

Rasa stelde deze tentoonstelling samen op maat van kinderen, gebruik makend van authentieke actuele kunstwerken. Ze belicht niet zozeer de natuurkundige aspecten van de huid, maar eerder filosofisch het belang van onze huid. We onderzoeken welke waarde we hechten aan huidskleur en we leren hoe wonderlijk onze huid en ons lichaam zijn.

Bekijk de trailer: www.vimeo.com/365511408

Locatie

Commanderij
Kasteelstraat 2 , 3670 Oudsbergen

Prijs

  • Basistarief 3,5