Coronamaatregelen tijdens herfstvakantie

Het coronavirus is nog niet overwonnen. Ook in de herfstvakantie zullen we rekening moeten houden met de verschillende maatregelen. Jeugdwerk functioneert vanaf woensdag 14 oktober in code oranje. Concreet wil dat zeggen: 

 • Er moet altijd op voorhand ingeschreven worden.
 • Vanaf 14 oktober wordt er een onderscheid gemaakt tussen activiteiten voor kinderen tot 12 jaar en activiteiten voor kinderen vanaf 12 jaar.
  • Bij binnenactiviteiten worden de bubbels voor kinderen +12 beperkt tot maximum 20 personen per week. Dat wilt zeggen dat er in één week maximum 20 dezelfde kinderen en begeleiders in één groep mogen zitten. Tijdens die activiteiten dienen +12-jarigen een mondmasker te dragen. Buitenactiviteiten kunnen nog steeds plaatsvinden in bubbels tot maximum 50 kinderen en zonder mondmaskerplicht. Daarenboven gelden nog steeds de overige regels: geen fysiek contact bij activiteiten, dragen van een mondmasker bij verzorging (EHBO), geen contact met derden.
  • Bij contactbubbels waar enkel kinderen tot 12 jaar inzitten, kan alles vrij ‘normaal’ verlopen. Kinderen tot 12 jaar kunnen bubbels tot maximum 50 personen vormen, zowel binnen als buiten, en dienen geen mondmasker te dragen.
 • Om te vermijden dat kinderen van te veel bubbels deel uitmaken, zal er geen samenwerking zijn tussen de kinderopvang en de verschillende kampen en speelpleinwerking die het gemeentebestuur organiseert.
 • Wie ziek is vóór de start van een activiteit (minimaal 5 dagen terugtellen), mag niet deelnemen.
 • Wie deelneemt aan een activiteit stemt ermee in dat we een medische fiche opvragen en een aanwezigheidsregister opmaken en bijhouden.
  • Blijkt dat iemand besmet is met het coronavirus, tijdens of na het kamp of de activiteit? Dan gebruiken de coronaspeurders (contact tracing) deze documenten om te kijken wie gecontacteerd moet worden in functie van een mogelijke besmetting.
 • We volgen alle nodige hygiënemaatregelen: voldoende de handen wassen, hoesten of niezen in een papieren zakdoek of in de elleboog, afstand houden van mensen die niet in onze contactbubbel zitten. 

Deze lijst kan, naarmate de herfstvakantie vordert, aangepast worden. Controleer deze pagina zeker enkele dagen voor je deelneemt aan een activiteit. Heb je ondertussen nog vragen? Stel je vraag via info@oudsbergen.be

Contact

Contact

UiTbalie

Nu gesloten
Adres
Gildenstraat 10 , 3660 Oudsbergen Troempeelke
Tel.
089 810 910
uit@oudsbergen.be

Openingsuren

Vandaag
open van 09:00 tot 12:00 13:00 tot 16:00
Morgen
Gesloten

Maak een afspraak via 089 810 100

Meer info UiTbalie