Coronamaatregelen tijdens zomeractiviteiten

Het wordt een zomer zoals we er nog nooit eentje hebben gekend. We gaan er met z’n allen een topzomer van maken, maar we zullen ons aan een aantal regels moeten houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor al onze kampen, workshops en de speelpleinwerking houden we ons aan volgende regels:
 • Er moet altijd op voorhand ingeschreven worden;
 • We werken per week in ‘contactbubbels’ van maximum 50 personen. Dit wilt zeggen dat er in 1 week maximum 50 dezelfde kinderen en begeleiders in 1 groep mogen zitten. Het is de bedoeling dat kinderen per week in de zomervakantie van maximum 1 bubbel deel uitmaken. We rekenen op de ouders om deze regels goed na te leven.
  • Bijvoorbeeld (fictieve activiteiten):
   • Dit mag niet: van 4 t.e.m. 14 juli met de jeugdbeweging op kamp gaan (1e bubbel), van 15 t.e.m. 16 juli naar de speelpleinwerking gaan (2e bubbel in dezelfde week) en op 17/7 naar de kinderopvang gaan (3e bubbel).
   • Dit mag wel: van 4 t.e.m. 14 juli met de jeugdbeweging op kamp gaan, van 20 t.e.m. 24 juli naar de speelpleinpleinwerking gaan, 27-31 juli naar de kinderopvang gaan.
 • Om te vermijden dat kinderen van te veel bubbels deel uitmaken, zal er deze zomer geen samenwerking zijn tussen de kinderopvang en de verschillende kampen en speelpleinwerking die het gemeentebestuur organiseert.
 • Wie ziek is vóór de start van een activiteit (minimaal 5 dagen terugtellen), mag niet deelnemen.
 • Wie deelneemt aan een activiteit stemt ermee in dat we een medische fiche opvragen en een aanwezigheidsregister opmaken en bijhouden.
  • Blijkt dat iemand besmet is met het coronavirus, tijdens of na het kamp of de activiteit? Dan gebruiken de coronaspeurders (contact tracing) deze documenten om te kijken wie gecontacteerd moet worden in functie van een mogelijke besmetting.
 • We volgen alle nodige hygiënemaatregelen: voldoende de handen wassen, hoesten of niezen in een papieren zakdoek of in de elleboog, afstand houden van mensen die niet in onze contactbubbel zitten.
 • Bij contactbubbels waar enkel kinderen tot 12 jaar inzitten kan alles vrij ‘normaal’ verlopen. Bij contactbubbels waar kinderen vanaf 12 jaar inzitten, moeten we meer maatregelen treffen: geen fysiek contact bij activiteiten, dragen van een mondmasker bij verzorging (EHBO), geen contact met derden.  
Deze lijst kan, naarmate de zomervakantie vordert, aangepast worden. Controleer deze pagina zeker enkele dagen voor je deelneemt aan een activiteit.Wij stomen ons alvast klaar om er in de zomer tegen aan te gaan. Heb je ondertussen nog vragen? Neem een kijkje op de website https://www.watwat.be/zomer2020 of stel je vraag via info@oudsbergen.be

Contact

Contact

UiTbalie

Nu gesloten
Adres
Gildenstraat 10 , 3660 Oudsbergen Troempeelke
Tel.
089 810 910
uit@oudsbergen.be

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten

Maak een afspraak via 089 810 100

Meer info UiTbalie