Buitenschoolse kinderopvang

Hier vind je een brief met alle maatregelen voor de kinderopvang:

pdf bestandGevolgen van Coronavirus op buitenschoolse kinderopvang.pdf (132 kB)

Wij sommen de belangrijkste dingen hieronder op.

Alle opvanginitiatieven preventief sluiten is op advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) nog steeds niet nodig:

  • De gevolgen van COVID-19 zijn voor kinderen veel beperkter. Ze zijn minder ziek en genezen vlotter.
  • Door sluiting zouden kinderen meer contact hebben met kwetsbare groepen (bijvoorbeeld: grootouders) wat we net willen vermijden.

De buitenschoolse kinderopvang van Oudsbergen beperkt zich tot het verzekeren van kinderopvang, voor -en na schooltijd, voor kinderen die naar school gaan en voor wie er dus geen andere mogelijke vorm van opvang is. Mogelijke uitstappen, ontmoetingsmomenten, groepsbijeenkomsten worden afgelast of uitgesteld. Buiten spelen vormt geen probleem.

We blijven wel waakzaam voor ziektesymptomen en passen de voorgeschreven preventieve maatregelen toe:

  • Kinderen die ziek zijn, komen niet naar de kinderopvang.
  • We volgen strikt de bestaande hygiënische maatregelen in de Kinderopvang. We wassen vooral ook de handen regelmatig en zeker na elk verzorgingscontact met de kinderen.

Paasvakantie

We doen een oproep aan alle ouders om hun kinderen zo veel als mogelijk thuis op te vangen.

Voor kinderen van ouders die in de essentiële sectoren werken en die geen enkel ander opvangalternatief hebben, blijft de buitenschoolse kinderopvang open.

Met opvangvragen voor de paasvakantie kan u mailen naar kinderopvang@oudsbergen.be

Kinderen die naar school gaan in deelgemeente Ellikom, Neerglabbeek of Wijshagen worden opgevangen op school. Hiervoor kan u rechtstreeks contact opnemen met de schooldirecties.

 

bko corona