De Commanderij herleeft

Bekijk hier de presentatie van de plannen op YouTube.

De Commanderij van Gruitrode herleeft. Het domein kende een verleden van glorie en verval als heerlijkheid van de Graven van Loon, commanderij van de Duitse Ridderorde en als privédomein. Vanaf 2017 werd de commanderijsite opnieuw zachtjes adem ingeblazen als culturele uitvalsbasis en toegangspoort tot het omliggende natuurgebied Duinengordel. Nu worden haar gloriejaren weer tot leven gewekt tijdens de renovatiewerken.

De eerste plannen van de architect liggen op tafel en worden vanaf september aan de Oudsbergenaren voorgelegd tijdens online info- en denksessies. Na die participatiesessies zet de architect deze eerste plannen om in voorontwerpen. In de loop van 2021 worden de voorontwerpen uitgewerkt tot de definitieve bouwplannen. De plannen die hier beschreven en getoond worden, zijn dus nog niet definitief.

De Commanderij opent weldra de poort voor zij die op zoek zijn naar een harmonie tussen cultuur, natuur, erfgoed en vrije tijd. Neem alvast een kijkje op de website en ontdek welke belevingen de waterburcht in het hart van Gruitrode jou te bieden heeft.