Nieuwe Kempen wordt een zorgzamere buurt dankzij het buurtpunt

Gepubliceerd opzondag 20 nov 2022 om 07:00
Nieuwe Kempen krijgt een nieuw buurtpunt. Het project 'zorgzame buurten' toonde aan dat Nieuwe Kempenaren ontmoetingsplaatsen in hun buurt missen. Het buurtpunt in De Krinkel biedt daarop een antwoord.

Met het project ‘Zorgzame buurten’ wil het gemeentebestuur buurtbewoners dichter bij elkaar brengen, problemen en noden in de buurt detecteren en met de buurt zelf aan oplossingen werken.

Wat is een zorgzame buurt?

In zorgzame buurten voelt iedereen zich thuis en kan je levenslang blijven wonen, dankzij aangepaste huisvesting, de juiste zorg en ondersteuning. Bewoners, verenigingen, vrijwilligers, professionelen en de gemeentelijke diensten bundelen daarvoor hun krachten.

Meer weten over zorgzame buurten?

Lees hier meer over zorgzame buurten

Noden en oplossingen in Nieuwe Kempen

De buurtanalyse in Nieuwe Kempen toonde aan dat inwoners er graag wonen, maar dat er ontmoetingsplaatsen en buurtactiviteiten ontbreken. Volgens de buurt is het daardoor moeilijk om contacten te leggen met elkaar. Buren helpen elkaar geregeld, maar het aanbod van het gemeentebestuur kennen ze vaak niet.

Alle resultaten van het buurtonderzoek ontdek je hier

Die resultaten werden aan de buurtbewoners voorgelegd. Samen met het gemeentebestuur werkten ze verschillende oplossingen uit, waaronder het nieuwe buurtpunt. Vanaf woensdag 4 januari kan je terecht in De Krinkel. Het wordt een ontmoetingsplek voor en door Nieuwe Kempenaren. Je kan er kaartnamiddagen houden, samen koken, een wijkfeest organiseren, een jongerencafé houden…

Heb je een vraag of een idee?

Laat het ons weten: