Bouw van nieuw sportcomplex in Opglabbeek gestart

Gepubliceerd op  dinsdag 19 sep 2023 om 08:10
Gisteren gaven we het startschot voor de bouw van een indrukwekkend multifunctioneel sportcomplex dat het kloppende hart van de vernieuwde sportzone in Opglabbeek zal worden. Het complex met een oppervlakte van 8.250 m² opent naar verwachting eind 2024.

Volg het project hier

Grote sportoppervlakte

De centrale hal bestaat uit zes delen die ook één grote oppervlakte kunnen worden van 45 meter breed en 64 meter lang. Daarmee heeft Oudsbergen de accommodatie om topsportevenementen te organiseren.

In het sportcomplex komen er 3 grote danszalen en een ruimte met 7 indoor petanquebanen en 8 boogschietdoelen. Voetbalclub Kabouters Opglabbeek huurt kleedkamers en een cafetaria, die ook als VIP-ruimte gebruikt zal worden. Het dienstencentrum krijgt ook een plaats in het complex, wat voor een unieke kruisbestuiving zal zorgen en drempels tussen leeftijdscategorieën zal weghalen. Het sportcafé met gezellig terras op het gelijkvloers maakt het plaatje compleet.

4 gebouwen in 1 duurzaam complex

Duurzaamheid staat centraal in dit project, met een E-peil van 50 en energie-efficiënte oplossingen zoals warmtepompen en zonnepanelen. Regenwater wordt hergebruikt, en groene daken dragen bij aan een duurzamere omgeving.

Het ontwerp van de sportzone werd uitgetekend door architectenbureau Slangen en Koenis en Ontwerpatelier Peter Jannes. Ney en Partners en VK Engineering werkten mee als studiebureau, en de bouw wordt uitgevoerd door aannemer Cordeel.

Huidige sporthal blijft open

Verengingen kunnen tijdens de bouwwerken hun werking verderzetten. De huidige sporthal en ’t Zèèlke worden pas afgebroken als de nieuwe sporthal klaar is, normaal gezien eind 2024. Vanaf 2025 wordt de sportzone verder aangelegd.

Bedenk een naam voor de sportzone

Welke naam krijgt het nieuwe sportcomplex? Die keuze laten we aan jou. Dien je voorstel uiterlijk 24 september in:

Stel een naam voor