Biodiversiteitstoren

Een jachtkansel doet in de eerste plaats dienst als uitkijkpost voor jagers om de dieren en het wildbestand in de bossen te observeren en te reguleren. Jachtkansels zijn vaak niet meer dan een stoel of klein hutje op palen op een strategische plaats in het landschap. Door enkele simpele ingrepen verandert de jachtkansel tot een ware biodiversiteitstoren waar tal van diersoorten zoals egels, hommels, wilde bijen, nachtvlinders, spinnen, vleermuizen en vogels een onderkomen in kunnen vinden.

Wildbeheer is veel meer dan wat de meeste mensen in gedachte hebben. Een goed functionerend ecosysteem begint bij de kleine organismen. Hoe je het ook draait of keert, de grootste dieren in het bos zijn afhankelijk van de allerkleinste en omgekeerd. Een belangrijk begrip dat de Oudsbergse jagers met dit initiatief willen onderstrepen.

Deze biodiversiteitstoren staat in de buurt van de Akkerstraat in Genits. Neem gerust een kijkje rond de toren maar gun de dieren die er wonen de rust die ze nodig hebben!

Biodiversiteitstoren