Herinrichting bedrijventerrein

Wat gaat er gebeuren?

Het bedrijventerrein in Opglabbeek krijgt een grondige opknapbeurt. Voor fietsers, automobilisten en gebruikers van het openbaar vervoer zullen verplaatsingen van en naar de industriezone heel wat comfortabeler verlopen.

Fietspaden

Er komen dubbelrichtingsfietspaden over het volledige bedrijventerrein. De fietspaden komen maximaal gescheiden van de rijweg te liggen. Daarnaast kan je aan elk kruispunt veilig oversteken dankzij nieuwe fietsoversteekplaatsen.

Weginfrastructuur

Het kruispunt van de Industrieweg-Noord met de Nijverheidslaan (aan Bewel - Hoogmartens - Jansen - Theissen) wordt een rotonde. De Industrieweg-Noord krijgt een gloednieuw wegdek in beton.

Verschillende kruispunten worden opgefrist en verkeersveiliger ingericht, waaronder het kruispunt van de Industrieweg-Noord met de Weg naar Zwartberg. Daar komt een voorsorteerstrook richting Zwartberg en richting Opglabbeek.

Gescheiden riolering

Fluvius zorgt voor een gescheiden rioleringsstelsel over het volledige bedrijventerrein. Waar nieuwe riolering wordt aangelegd, vernieuwen we meteen het hele wegdek.

Haltes openbaar vervoer

De bestaande bushaltes “Opglabbeek Bewel" worden vernieuwd. De halte aan de zuidzijde wordt ingericht als bushaven, zodat de bus langs de rijweg kan stoppen.

Er komen twee bijkomende haltes aan het kruispunt met de Bedrijfsstraat (aan Scania). Ook hier wordt een van de twee ingericht als bushaven.

Bekijk het ontwerp

Ontwerpplan - herinrichting bedrijventerrein Opglabbeek.pdf9,6 Mb(pdf)

Bereikbaarheid

Verkeerssituatie vanaf 24 april 2023

Algemene verkeersprincipes

De hinder wordt zoveel mogelijk beperkt en bedrijven blijven bereikbaar. Waar nieuwe riolering komt en de weg opgebroken wordt, kan verkeer in één richting langsrijden via een tijdelijke rijstrook. Door dat enkelrichtingsverkeer moet je omrijden om je bedrijf te bereiken.

Door de werken zijn bepaalde verkeersbewegingen tijdelijk niet mogelijk. Daardoor moet je soms via een alternatieve route het bedrijventerrein oprijden of verlaten. Oranje wegwijzers wijzen je de weg.

Infopakket bereikbaarheid

We hebben een gratis digitaal infopakket samengesteld zodat je de bereikbaarheidsinfo verder kan verspreiden naar je medewerkers, leveranciers en klanten.

  • een A3-affiche om zelf te printen;
  • een infobeeld om te publiceren op digitale schermen in je gebouw;
  • een tekstbericht voor je website en/of e-mailhandtekening;
  • een ‘vraag en antwoord’-fiche over de bereikbaarheid van het bedrijventerrein tijdens de werken.

Download het infopakket gratis

Blijf op de hoogte

Infomomenten

5 juli 2022

20220705 - Infosessie_bedrijventerrein.pdf8,2 Mb(pdf)

Digitale nieuwsbrief

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang de meest actuele info meteen in je mailbox.

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief  Bekijk de vorige nieuwsbrieven

Bereikbaarheidsadviseur

Neem voor specifieke bereikbaarheidsinfo contact op met de bereikbaarheidsadviseur via oudsbergen@amaril.be of 0477 958 309.

Met de steun van VLAIO

Dit project wordt ondersteund door VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Zij subsidiëren dit project voor een bedrag van 9.054.045,05 euro, waarvan bijna 7 miljoen euro voor de gemeente Oudsbergen.