Oudsbergen zoekt uitbater babbelfiets

Gepubliceerd opvrijdag 6 mei 2022 om 06:30
Het gemeentebestuur is op zoek naar een private partner voor de aankoop en uitbating van een babbelfiets: een nieuw toeristisch product om onder andere minder mobiele personen te laten genieten van een heerlijke fietstocht.

Ook wie minder mobiel is, moet kunnen proeven van fietsgemeente Oudsbergen. Dat kan op deze elektrisch aangedreven fiets, met behalve de fietser nog plaats voor twee passagiers. Dat kan een gids zijn of bijvoorbeeld een vrijwilliger. Door de overkapping blijven de inzittenden droog.

De gemeente zorgt voor een aanbod van vrijwilligers en gidsen. Het gemeentebestuur zoekt een toeristische ondernemer die de babbelfiets wil aankopen, uitbaten en onderhouden. Deze ondernemer kan dan gebruik maken van onze pool van gidsen en vrijwilligers en wordt mee opgenomen in de toeristische promotie. De gemeente betaalt elke maand ook een vergoeding van 120 euro.

Geïnteresseerde uitbaters kunnen zich tot 1 juni kandidaat stellen. De verschillende kandidaten worden beoordeeld op het financieel plan, de kwaliteit van de fiets, de verhuurprijs per dag en het promotieplan. De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 2 jaar en kan verlengd worden tot in totaal maximum 6 jaar.

Meer informatie vind je in bijgevoegde leidraad: Bevragingsleidraad Babbelfiets 2022.pdf161,6 Kb(pdf)