Toegankelijkheid

Ringleiding:
Dankzij de ringleiding in den Ichter kunnen mensen met een hoorapparaat optimaal van onze activiteiten genieten. Slechthorenden kunnen op die manier luisteren in een onvervormde vorm, niet beïnvloed door de afstand tot de geluidsbron en zonder achtergrondgeluid. De ringleiding is beschikbaar voor al onze zittende voorstellingen (Ichterzaal). Bezoekers die hiervan gebruik wensen te maken, vermelden dit best bij reservatie. Wij voorzien de meest geschikte zitplaats.
Hoe werkt het? Zet uw hoorapparaat op de T-stand om gebruik te maken van deze service.

Begeleiderspas:
Het AGB is aangesloten bij het provinciebestuur als organisatie die de begeleiderspas aanvaardt. Een persoon met een handicap kan, onder bepaalde voorwaarden, bij het provinciebestuur een begeleiderspas aanvragen. Met die begeleiderspas kan zijn/ haar begeleider gratis deelnemen aan de geselecteerde activiteit van de aangesloten organisaties. Voor het programma van den Ichter betekent dit dat de begeleider bij alle podiumvoorstellingen van het AGB gratis binnen mag. Ga naar volgende webpagina voor meer informatie over de begeleiderspas, de voorwaarden en het aanvraagformulier: http://www.limburg.be/begeleiderspas

European disability card: 
Beschik je over een European disability card, dan kan je begeleider gratis deelnemen aan de geselecteerde activiteit van de aangesloten organisaties. Voor het programma van den Ichter betekent dit dat de begeleider bij alle podiumvoorstellingen van het AGB gratis binnen mag.
Ga naar volgende webpagina voor meer informatie over de European disability card, de voorwaarden en het aanvraagformulier: http://eudisabilitycard.be

Rolstoelgebruikers:
Gemeenschapscentrum den Ichter is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Rolstoelgebruikers die een podiumvoorstelling bijwonen vermelden dit best bij reservatie. Wij voorzien dan een toegankelijke zitplaats.