Verbetering doorstroming N76

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van mei tot het najaar op de N76 Weg naar Meeuwen. De kruispunten met de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg krijgen een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

De oostelijke zijde (fase 2B) van het kruispunt met de Weg naar Zwartberg is ondertussen volledig aangelegd. Op 23 september start de aannemer met de wegopbouw van de westelijke helft (fase 2C), in de rijrichting van Genk. Ter hoogte van de werfzone kan doorgaand verkeer tussen Genk en Meeuwen nog steeds in elke richting over één rijstrook rijden. 

 

fase 2c

Door de fasewissel gaat de aansluiting met de Weg naar Zwartberg deels open voor verkeer. Vanaf vrijdagvoormiddag 20 september kan verkeer vanuit Genk opnieuw rechtsaf de Weg naar Zwartberg inrijden richting Opglabbeek. Daarmee zijn de handelaars en de woonwijken Nieuwe Kempen en Dennenweelde opnieuw rechtstreeks bereikbaar komende van Genk. Vanaf 20 september is ook de ventweg langs de Weg naar Meeuwen weer toegankelijk voor lokaal verkeer.

Voor verkeer vanuit Opglabbeek en Meeuwen blijft de doorgang met de Weg naar Zwartberg afgesloten. De huidige omleiding tussen Meeuwen en Opglabbeek via de Industrieweg-Noord blijft dus gewoon in gebruik.

De bussen van De Lijn volgen de omleiding ook. Daardoor worden de haltes Nieuwe Kempen, Nieuwe Kempen Kerk, Sijsjesstraat, Leeuwerikstraat en Industrieweg tijdelijk niet bediend. Je kan kiezen voor de vervanghaltes of tijdelijke haltes Bedrijfsstraat, Weg naar Meeuwen en op de Weg naar Zwartberg nabij de Industrieweg-Noord.

 

de lijn

Fietsers kunnen de werfzone veilig passeren via het nieuw aangelegde fietspad. Ze kunnen vanaf 20 september gebruikmaken van de fietsoversteekplaats ter hoogte van het kruispunt met de Weg naar Zwartberg. De korte omleiding via de Heidebloemstraat en de private kiezelweg is niet langer nodig. De tijdelijke fietsoversteek in de bocht richting Zwartberg blijft nog behouden.

Surf naar de website van AWV voor de laatste info en schrijf je in op de nieuwsbrief