Wespen

Voorkomen is beter dan genezen

Wespen zijn dol op zoet. Bij goed weer vermijd je buiten dus beter een tafel vol zoete hapjes en drankjes. Ook afval trekt wespen aan. Zet het zo ver mogelijk uit de buurt van je terras of tuin. Parfums, deodoranten en doucheproducten met zoete geur kunnen ook wespen lokken. Wespenvallen met lok- of zoetstof op strategische plaatsen in de tuin, kunnen wespen weghouden van je lievelingsplekje(s).

Een wespennest, wat nu?

Zorgt het wespennest voor overlast of mogelijk gevaar? Contacteer dan Brandweerzone Oost-Limburg.

Vraag een wespenverdelging aan via het e-loket, dan ben je het snelste geholpen. Je ontvangt onmiddellijk een ontvangstbevestiging in je mailbox. Klik in deze bevestigingsmail op de link en jouw aanvraag komt rechtstreeks in de verdelgingslijst van de brandweer te staan.

Je kan ook bellen naar 089 65 33 33 tijdens de kantooruren, maar bij drukte kan je in een wachtrij terechtkomen. Dus zowel voor jezelf als voor de brandweer is het e-loket de snelste weg. Bovendien blijven zo alle telefoonlijnen vrij voor dringende noodoproepen.

De brandweer komt het wespennest binnen de week verdelgen. Ze spuiten een wit poeder in de ingang van het nest. Dat poeder is giftig voor (alle) insecten, maar onschadelijk voor mens en huisdier.Na ongeveer drie dagen is het hele nest uitgeroeid.

Wespenverdelging is niet gratis. De betaling gebeurt ter plaatse via bancontact. Als je niet thuis bent, ontvang je een factuur. De actuele kostprijs vind je op www.bwol.be/tarieven.

Tip: Lees de 10 meest gestelde vragen over wespenverdelging op www.bwol.be/faq-wespenverdelging.

Praktisch

Brandweerzone Oost-Limburg, C-mine 50, 3600 Genk
089 65 33 33, www.bwol.be