Mijn Burgerprofiel

www.oudsbergen.be, je toegang tot alle overheidsdiensten

Oudsbergen stapte, samen met al een heleboel andere gemeenten, mee in het digitaal project ‘Mijn Burgerprofiel’. Via Mijn Burgerprofiel kan je op www.oudsbergen.be ook gegevens van andere overheden raadplegen. Je vindt er in de toekomst al je overheidszaken in één handige profielpagina. Zo heb je voortaan al je overheidsadministratie bij de hand als je die nodig hebt.

Je kan ook allerlei attesten digitaal aanvragen. De attesten zijn meteen beschikbaar en rechtsgeldig. Vlaanderen werkt hiervoor samen met de federale en de lokale overheden.

Hoe werkt het?

Je vindt bovenaan de overheidswebsites (nu al oudsbergen.be en vlaanderen.be) een balk waar je kan aanmelden. Dat kan op verschillende manieren:

  • met je eID
  • via de Itsme®-app
  • via de mobiele app van de overheid
  • via sms

Wat kan Mijn Burgerprofiel?

Vandaag kan je al 24 attesten van bevolking en burgerlijke stand onmiddellijk downloaden. Een uittreksel uit het strafregister is helaas nog niet beschikbaar. Naast deze attesten vind je ook een overzicht van je studieloopbaan, eventueel behaalde
diploma’s en eventuele tegemoetkomingen, rechten of voordelen die je geniet.

Een groeitraject

Het project werd pas in december 2018 officieel gelanceerd en staat dus nog min of meer in de kinderschoenen. Maar het is duidelijk dat de mogelijkheden groot zijn. Vijftien overheidsinstanties bereiden nog een koppeling met Mijn Burgerprofiel
voor.

Hulp nodig?

Bel het gratis nummer 1700.