CultuurMicrOOb - ‘MuziekMak(k)ers’

4e leerjaar (of graadklas 3e & 4e leerjaar)

Wanneer

  • ma 27 januari 2025 09:00 tot do 20 maart 2025 16:00

Locatie

den Ichter
Gildenstraat 16, 3660 Oudsbergen

In dit CultuurMicrOOb project staan samen musiceren en klassieke muziek centraal. Tijdens een ‘interactief’ concert met 12 muzikanten van het Frascati Symphonic onder leiding van dirigent Kris Stroobants zingen en bewegende kinderen mee op het ritme van de muziek. Het ‘beleven’ van een klassiek concert wordt op deze manier wel heel bijzonder!

Deelname aan het concert vraagt een goede voorbereiding. Het project start daarom met een voorbereidende workshop van 2 uur, begeleid door muziekpedagoge Sterre de Raedt. Dit schooljaar wordt er een nieuw repertoire voorzien. 

Leerkrachten die de vorige schooljaren al meewerkten aan dit project, kunnen ervoor kiezen om de stukken zelf in te oefenen in de klas aan de hand van de filmpjes van Sterre, zonder de workshop met de klas te volgen.

Praktisch: de workshop met de klas duurt 1u40 en deze organiseren we in één van onze culturele gebouwen in de nabijheid van elke school ofwel op school zelf.

Datum: De workshops gaan door op in de periode van 27 januari tot en met 19 maart 2025. Op donderdag 20 maart 2025 sluiten we het project af met een interactief voor alle leerlingen die intekenden op het project.