Aquarel Academie | Uitgebreide 5-delige lessenreeks

Wanneer

  • do 30 mei 2024 van 19:30 tot 22:30

Locatie

den Ichter
Gildenstraat 16, 3660 Oudsbergen

Je wilt graag kennismaken met de wondere wereld van het aquarelleren maar het medium schrikt je nog wat af.  Je doet de dingen graag grondig en wilt zowel de theorie onder de knie krijgen maar deze ook meteen koppelen aan toffe praktijkprojecten.  Of in een ver verleden nam je reeds het penseel ter hand maar jouw kunstenaarskwaliteiten kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken.  Dan is deze 5-delige basiscursus aquarel ideaal voor jou !!!



Om te starten krijg je eerst uitgebreid uitleg over de beschikbare materialen en waar je op moet letten bij de aankoop.  Doorheen de lessenreeks leren we vervolgens stap voor stap de absolute basisbeginselen aan van het aquarelleren. Iedere keer dat we samen schilderen gaan we een level omhoog en borduren we voort op wat we al geleerd hebben.  Via praktische tips & tricks leer je omgaan met veel voorkomende problemen en word je stilaan omgetoverd tot een echte 'Watercolour pro'.



In elke les gaan we specifiek aan de slag met een bepaalde schildertechniek, die we van A tot Z verkennen.  Aan het einde van de les werken we steeds een concreet projectje uit, waarin we de aangeleerde beginselen toepassen.  Tijdens het schilderen van deze aquarellen, verfijnen we onze werkwijze en krijg je de bewuste schildertechnieken beter onder de knie.  Naast de oefeningen die we in de lessen gezamenlijk maken, heb je aan het einde van de cursus dus ook minstens 5 uitgewerkte schilderijtjes om je eigen collectie mee te starten.  Hoe cool is dàt !!!  



Tijdens de lessenreeks krijg je al het nodige schildermateriaal ter beschikking: aquarelverf, penselen, papier, afplaktape, potlood en gum, een mengpalet, … Wat je wel zelf eventueel mag meebrengen, is een schort om je kleren te beschermen.  Voor de rest hoef je nergens aan te denken en kan je heerlijk je creativiteit laten stromen!



We werken uitsluitend met kwalitatieve kunstenaarsmaterialen en volgens de inspiratie van het moment. De werkjes en oefeningen kunnen dus wat afwijken van de foto's die getoond worden. Enige voorafgaande kennis van aquarel is niet vereist voor deze cursus.



We schilderen elke laatste donderdag van de maand van 19:30h tot 22:30h in den Ichter in Opglabbeek. Tijdens elke les van 3h is er een korte pauze voorzien en een drankje uit het Theaterkaffee. 

Organisatie

Studio_Eclectic
Leyssenstraat 10 , 3660 Oudsbergen

Leeftijd

vanaf 15 tot 75 jaar