Bart van Loo

De Bourgondiërs

Koop Tickets
  • vr21 april 2023om20:15

Met De Bourgondiërs schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 300.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater. Dat brengt hij in den Ichter tot op het podium met een voorstelling om duimen en vingers bij af te likken.

Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de fascinerende middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

De Bourgondiërs is een even spannende als leerrijke voorstelling waarin Bart Van Loo op meesterlijke wijze onze geschiedenis ontrafelt. Denk aan veldslagen en duels à la Games of Thrones. Denk aan deprentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten.

Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

Locatie

den Ichter
Gildenstraat 16 , 3660 Oudsbergen

Prijs

  • abo 14
  • kassa 18
  • vvk 16

Reserveer

Video