Wereldlichtjesdag

Troostplek Ferm park gemeentehuis
  • zo12 december 2021van18:45tot21:00
Op zondag 12/12, de tweede zondag van december, wordt wereldlichtjesdag
gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19u00 een kaarsje aan ter nagedachtenis van alle overleden kinderen. De brandende kaarsjes zijn een teken van medeleven voor alle ouders die een kind verloren hebben, onlangs of lang geleden, om welke reden dan ook. Op deze manier wordt de wereld letterlijk een beetje lichter.
Om getroffen ouders te tonen dat hun verdriet gedeeld wordt, houdt Ferm Opglabbeek op deze dag een herdenkingsbijeenkomst op de troostplek aan het gemeentehuis. We verzamelen om 18u45 aan de troostplek en steken allen een kaarsje aan. Bovendien is er zachte, aangepaste muziek voorzien. Nadien maken we een kleine lichtjeswandeling naar de kerk van Opglabbeek. Daar wordt de avond afgesloten met een drankje en, voor wie er nood aan heeft, een troostende babbel. Iedereen is van harte welkom!
In het kader van wereldlichtjesdag zet Ferm Opglabbeek ook een inzamelactie op voor "Boven De Wolken". De vzw steunt ouders wanneer zij hun baby’tje verliezen door hen tastbare herinneringen te geven en hen bij te staan tijdens de eerste moeilijke momenten. Hun professionele fotografen doen dit gratis, met hart en ziel, met liefde voor kostbare herinneringen en met respect voor de ouders en hun overleden baby’tje.
Deze foto’s zijn een blijvende herinnering die nooit zal vervagen.
Wil je de vzw graag steunen? Koop dan na de lichtjeswandeling een beschilderde
noveenkaars aan de kerk ter waarde van 5,00 EUR.

Locatie

Troostplek Ferm park gemeentehuis
Gildenstraat 1 , 3660 Opglabbeek (Oudsbergen)

Prijs

  • gratis

Organisatie

Ferm Opglabbeek
Molenweg 58 , 3660 Opglabbeek (Oudsbergen)