De koers komt thuis #challenge

Archeologische site "De Rieten"
  • do9 september 2021totzo26 september 2021
Met het WK wielrennen in het verschiet in eigen land kan je deze maand dankzij de actie van Sport Vlaanderen de fiets op en je in eigen gemeente wagen aan een moeilijke fietsstrook en steile helling en genieten van mooie plekken langs onze fietsroutes. We helpen je hier graag mee op weg en daarom hebben we voor jullie reeds 3 WK-punten verzameld, namelijk:
1. De mooiste fietsplek of verborgen parel: Picknickplek op het vlonder aan het ven Ruiterskuilen in Duinengordel, deel van het Nationaal Park Hoge Kempen: tussen knooppunten 33 en 70. Mooie route in een bosrijk landschap. Het gebied rond het ven is ook archeologisch erg waardevol.
2. Een meer of minder bekende helling: Helling ter hoogte van Moorsberg in Opglabbeek: tussen knooppunten 529 en 528. Je passeert er vooraf de mooie Bosbeekvallei en Camping Wilhelm Tell.
3. Een meedogenloze kasseistrook. Een gedeeltelijk onverhard fietspad in het landelijke en pittoreske Neerglabbeek: tussen knooppunten 571 en 570. Aan knooppunt 570 kom je uit op de historische Geuzenbaan, een fietspad dwars door Duinengordel. Deze baan dankt zijn naam aan de terugtocht van Willem van Oranje na de Slag van Geldenaken in 1568.

deze WK-punten zijn langs de weg aangeduid met WK-punt borden. Je kan ze online ook reeds bekijken via onderstaande link: https://wksportvlaanderen.routeyou.com/pois?group=31878

Bovendien kan via bovenstaand platform elke wielertoerist en elk fietsend gezin naar hartenlust routes plannen met hellingen, kasseistroken en/of verborgen parels. Met de geïntegreerde routeplanner kan je deze knooppunten eenvoudig verbinden. Op die manier kan zowel de recreatieve fietser als de meer getrainde racefietser zelf zijn/haar punten selecteren en een eigen WK-parcours samenstellen.

Geen zin om zelf een route samen te stellen, geen probleem! Wij hebben voor jullie reeds een mooie route uitgestippeld waarin al deze punten opgenomen zijn. (https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/9681470/racefietsroute/wk-oudsbergen#map)
Spring dus zeker op je fiets en geniet van een fietstocht langs de prachtige lokale WK-fietsroute met heel wat unieke fotopunten.

Doe ook zeker mee met #dekoerskomtthuis-fotochallenge en maak kans om fantastische WK-prijzen te winnen!
Wij willen graag zien hoe jij de wielergekte van het WK ten volste beleeft en dagen je daarom uit om ons te verrassen met jouw zotste en origineelste foto! Hoe origineler en sterker de link met het WK, hoe meer kans om te winnen.
Houd het daarbij wel veilig, zodat we samen met heel Vlaanderen van de mooiste koers(na)zomer ooit kunnen genieten.
Klaar voor de start? Neem snel je fiets, ga de challenge aan en bereik die eeuwige wielerglorie!

Deelnemen is simpel:
1. Neem een originele foto met je fiets bij een van de 500 WK-punten in Vlaanderen of tijdens een van de fietsactiviteiten die onze partners organiseren. Op heel wat WK-punten zal je een WK-bord aantreffen. Dat kan je gebruiken in je foto, maar het is zeker geen vereiste om te kunnen winnen. De enige voorwaarde? Een leuke link met het WK!
2. Deel jouw foto op Instagram met de hashtag #dekoerskomtthuis en tag daarbij steeds @sportvlaanderen. Zet je profiel ook op openbaar, zodat we je inzending zeker kunnen zien. Heb je geen Instagram, maar wil je toch deelnemen? Verstuur ons dan jouw foto via het online deelnameformulier.
3. Maak kans op een van de fantastische prijzen uit de WK-prijzenpot.

Op 14 september maken we de winnaars bekend. Deelnemen kan tot 12 september. Ben je bij de gelukkige dan zal je van Sport Vlaanderen een bericht ontvangen via Instagram.

Voor meer info, ga naar: https://www.sport.vlaanderen/dekoerskomtthuis/

Locatie

Archeologische site "De Rieten"
Rietenstraat z/n , 3670 Meeuwen-Gruitrode (Oudsbergen)

Prijs

  • gratis

Organisatie

Dienst Vrije Tijd, sport Oudsbergen
kerkplein 1 , 3670 Meeuwen (Meeuwen-Gruitrode)