Internationaal Judotornooi Trofee van de Donderslag

  • za8 januari 2022totzo9 januari 2022
Op 8 en 9 januari 2022 organiseert judoclub Gruitrode één van de grootste judotornooien in België. Meer dan 1.200 judoka's zullen de 'tatami' betreden om een felbegeerde podiumplaats te bemachtigen. De gemeentelijke sporthal van Meeuwen (Kerkplein 1 3670 Meeuwen-Gruitrode) wordt omgetoverd tot een ware judo arena met zes wedstrijdmatten verdeeld over twee sporthallen. Met een ruim deelnemersveld uit België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en zelfs Ierland heeft dit judotornooi een internationale uitstraling.

Op zaterdag overdag kampen respectievelijk de U15 (13 en 14 jarigen), U18 (15, 16 en 17 jarigen) en U21+ (18 jarigen en ouder) judoka's. Deze wedstrijdjudoka's proberen in hun gewichtscategorie het hoogste schavotje te betreden. Als toeschouwer is het smullen van topjudo van de bovenste plank. Naast de prachtige trofees ontvangt elke eerste plaats een nieuw judopak. Omstreeks 18u00 gaat voor de 15de maal het grootste Ne-Waza toernooi in België van start. Judoka's vanaf 15 jaar vechten op de grond om hun tegenstander te overwinnen met houdgreep, klem of wurging. Kenmerkend voor dit tornooi is dat ook oudere judoka's (recreanten) deelnemen.

Op zondag voormiddag nemen de U11 (9 en 10 jarigen) en U13 (11 en 12 jarigen) judoka's het tegen elkaar op tijdens de 26ste editie van dit judotoernooi voor de jongeren. Op zondag namiddag vindt er een ware publiekstrekker plaats. Na een meer dan geslaagde editie vorig jaar organiseert judoclub Meeuwen-Gruitrode voor de vierde maal een G-judo toernooi, een judo toernooi voor personen met een beperking. Na een prachtige openingsceremonie ervaren de G-sporters hoe het aanvoelt om aan judo te doen in wedstrijdverband. Winst of verlies is hierbij relatief, de armen gaan immers altijd in de lucht. De sluitingsceremonie en de huldiging laat niemand onberoerd.

Met de trofee van de Donderslag wil judoclub Gruitrode aan de verschillende doelgroepen de kans aanbieden om wedstrijdjudo op een ieders maat te ervaren.

Locatie

Sportcentrum Meeuwen
Kerkplein 1 , 3670 Meeuwen-Gruitrode (Oudsbergen)

Prijs

  • Basistarief 5