Het gemeentelijk uitleenreglement werd aangepast

Gepubliceerd opwoensdag 5 okt 2022 om 12:00
Organiseer je een activiteit in Oudsbergen die voor iedereen toegankelijk is? Dan kan je als Oudsbergse (erkende) vereniging of instelling evenementenmaterialen uitlenen. Het uitleenreglement en de lijst met materialen werden aangepast na de gemeenteraad van 26 september.

Welke aanpassingen gebeurden er in het uitleenreglement?

  • De lijst van gebruikers werd uitgebreid. Eenmalige feitelijke verenigingen zonder winstoogmerk kunnen nu ook gebruikmaken van de uitleendienst. Die verenigingen brengen mensen samen of organiseren activiteiten met een bovenlokale uitstraling en zetten zo Oudsbergen mee op de kaart.
  • Uitleenmaterialen moet je aanvragen via een aanvraagformulier. De aanvraagtermijn werd uitgebreid van 5 naar 6 weken. Ook je aanvraag voor een openbare activiteit moet je ten laatste 6 weken op voorhand doen. Zo kunnen beide aanvragen eenvoudiger gebundeld worden.
  • Om misverstanden te vermijden, werden de afspraken duidelijker herschreven. Het gaat om de afspraken over het leveren en ophalen van materialen, en de kosten die de vereniging of instelling moet betalen als de afspraken niet nageleefd worden.
  • Nieuwe materialen werden toegevoegd. Andere materialen werden verwijderd om diverse redenen, zoals veroudering, te weinig gebruikt, beperkte opslagruimte of moeilijk en zwaar te hanteren. De podiumwagen en podiumelementen kan je niet meer uitlenen voor evenementen buiten de gemeente.

Waarom werden het uitleenreglement en de lijst met materialen herzien?

Bij de fusie werden twee uitleendiensten en hun werking samengevoegd. Die samenwerking werd onlangs geƫvalueerd om op basis van de beschikbare materialen en personen de werking vlotter te laten verlopen.