Aanleg fietspaden N73 Grote Baan start na bouwverlof

Gepubliceerd opwoensdag 20 apr 2022 om 08:07
De N73 Grote Baan in Ellikom krijgt vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de weg en een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. In mei zijn de voorbereidende nutswerken afgerond. In augustus, vlak na het bouwverlof, starten de riolerings- en wegeniswerken.

Wat houdt het project precies in?

De N73 tussen Bree en Peer is een belangrijke verbindingsweg. Tussen de rotondes aan industriezone Laarderheide en industriezone Peerderbaan worden fietspaden aangelegd. Aan beide zijden van de baan komen vrijliggende enkelrichtingsfietspaden in asfalt. Aan de Reppelerweg in Bocholt, ter hoogte van de voormalige Reppel fabriek, komt een fietsoversteekplaats. Tijdens de werken leggen we meteen ook een gescheiden rioleringsstelsel aan.

Ook de Reppelerweg, Weverstraat en Bessenstraat worden vernieuwd. Ondergronds legt Fluvius een gescheiden riolering aan en de straten worden heraangelegd met een nieuw wegdek in asfalt.

Enkelrichtingsverkeer vanaf begin augustus

Vanaf begin augustus wordt de helft van de rijbaan ingenomen en kan verkeer enkel van Bree naar Peer langs de werken rijden. In de andere richting moet verkeer een omleiding volgen via Deusterstraat, Peerderbaan, Weg op Bree, Soetebeek en Meeuwerkiezel.

Plaatselijk verkeer (-3,5T) kan via lokale wegen in Ellikom op zijn bestemming geraken en de projectzone oversteken (tussen noord en zuid) blijft grotendeels mogelijk. De handelaars in de werfzone blijven maximaal bereikbaar.

Infomoment

In juni organiseren we een infomoment voor omwonenden. Bewoners en handelaars in de directe omgeving ontvangen hiervoor in de loop van mei een uitnodiging in de brievenbus.