Aangepast openbaar vervoer in Oudsbergen vanaf 6 januari 2024

Gepubliceerd op  woensdag 15 nov 2023 om 09:25
Jij kent je route van A naar B vanbuiten. Misschien fiets je wel naar een bushalte, waar je de bus neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride. Vanaf 6 januari 2024 kan dat in Oudsbergen nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

Hoppin maakt het makkelijker om vervoermiddelen te combineren. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Door deze nieuwe mobiliteitsvisie verandert er vanaf 6 januari ook wat aan het openbaar vervoernet van De Lijn in Oudsbergen. Op drukke routes zet De Lijn in op snellere, meer betrouwbare en frequentere bussen.

Wat verandert er bij De Lijn?

Op plaatsen waar er minder vraag is naar openbaar vervoer, maak je mogelijk gebruik van De Lijn Flex. De flexbussen vervangen de gekende belbusjes. Zo biedt de flexbus mogelijk een oplossing wanneer je jouw reistraject niet of slechts gedeeltelijk kan afleggen met het openbaar vervoer.

Je boekt een flexbus via de Hoppinapp, de Hoppinwebsite of de Hoppintelefooncentrale via 0800 12 2 12. Dat kan vanaf 30 dagen tot 30 minuten op voorhand. Op de flexbus gelden de vervoerbewijzen en tarieven van De Lijn.