Weg naar Zwartberg afgesloten ter hoogte van rotonde Nieuwe Kempen

  • 31 juli 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt nog tot het najaar op de Weg naar Meeuwen (N76) in Oudsbergen. De kruispunten met de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg krijgen een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Tijdens de eerste fase van half mei tot begin augustus werd een bypass aangelegd aan de rotonde van de Weg naar Meeuwen en de Bedrijfsstraat. Vanaf begin augustus verdwijnt de rotonde t.h.v. de Weg naar Zwartberg.

2b en nk

Op maandag 12 augustus start de aanleg van de nieuwe infrastructuur. Daarbij gaat het in eerste instantie om de aanleg van de oostelijke zijde van het kruispunt tot midden september. De Weg naar Zwartberg is afgesloten ter hoogte van de rotonde in Nieuwe Kempen. Ook de ventweg richting de omliggende woonwijken is afgesloten tot midden september.

Autoverkeer van en naar Opglabbeek volgt een omleiding via de Industrieweg-Noord. Handelaars langs de Weg naar Zwartberg blijven steeds bereikbaar. Doorgaand verkeer tussen Genk en Meeuwen kan steeds over één rijstrook in elke richting langs de werfzone blijven rijden.

De bussen van De Lijn volgen de omleiding ook. Daardoor worden de haltes Nieuwe Kempen, Nieuwe Kempen Kerk, Sijsjesstraat, Leeuwerikstraat en Industrieweg tijdelijk niet bediend. Je kan kiezen voor de vervanghaltes of tijdelijke haltes Bedrijfsstraat, Weg naar Meeuwen en op de Weg naar Zwartberg nabij de Industrieweg-Noord.

 

de lijn

Vanaf half september start aansluitend de heraanleg van de westelijke helft van het kruispunt. Verkeer komende vanuit Genk kan dan wel weer de Weg naar Zwartberg inrijden.

Herinrichting oversteekplaats Weg naar Zwartberg

Vanaf maandag 12 augustus wordt de oversteekplaats op de Weg naar Zwartberg in Nieuwe Kempen heraangelegd. De klinkers worden opgebroken en er komt gras en beplanting in de plaats.

Tijdens de werken wordt telkens één rijhelft van de weg ingenomen. Het verkeer kan de werken voorbijsteken via de andere rijhelft. Aangezien de Weg naar Zwartberg dan afgesloten is ter hoogte van de rotonde op de N76, moet het doorgaand verkeer omrijden via het industrieterrein. Daardoor blijft de hinder aan de oversteekplaats beperkt.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/oudsbergen.