Nieuwbouw Technische Dienst

De bouw van de technische dienst van het gemeentebestuur Oudsbergen start binnenkort. Het gebouw van 3,4 miljoen euro wordt opgetrokken in de Nijverheidslaan op het industrieterrein van Opglabbeek.

Nieuwbouw

De nieuwe technische dienst zal de oude gebouwen vervangen. Vandaag zitten de medewerkers nog verspreid over twee locaties in Meeuwen en Opglabbeek. De locatie in Opglabbeek is tot op de draad versleten en intussen al overgekocht door het Natuurhulpcentrum. De technische dienst in Meeuwen is te klein en er is geen ruimte om uit te breiden. Die zal nog worden verkocht. De nieuwe technische dienst wordt gebouwd in de Nijverheidslaan, op het industrieterrein in Opglabbeek. Die locatie is vlot bereikbaar en dus een geschikte uitvalsbasis voor onze technische dienst.

Samenhokken

Het gebouw zal niet enkel plaats bieden aan medewerkers van het gemeentebestuur. De brandweer Oost-Limburg zal er een snel interventievoertuig stallen, door de gunstige ligging op het industrieterrein is de wagen snel ter plaatse in Louwel en een gedeelte van Opglabbeek dat vandaag minder snel bereikbaar is door onze hulpdiensten. Ook medewerkers van het Agentschap voor Natuur en Bos zullen kantoor- en loodsruimte huren in de technische dienst. Hun zonevreemd gebouw aan de Ophovenstraat zal worden afgebroken.

Het sanitair zal gedeeld worden met de medewerkers van de brandweer en ANB. Naast kantoorruimtes zijn er ook garages, een carport, werkplaatsen en een magazine voorzien. Voor de CNG-voertuigen worden er oplaadpalen geplaatst en er wordt ruimte voorzien voor oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Om het wagenpark zuiver te houden, wordt er een afspuitinstallatie met hogedrukspuiten en warm water voorzien.

Het regenwater wordt opgevangen in opslagtanks van in totaal 90.000 liter. Dat regenwater wordt gebruikt door de borstelwagen en om bloemen water te geven.