Vier 100 jaar Phil Bosmans

Gepubliceerd opdonderdag 19 mei 2022 om 12:55

Op 1 juli 2022 is het precies een eeuw geleden dat Phil Bosmans in Gruitrode werd geboren. De kerkfabriek van Gruitrode grijpt deze gelegenheid aan om onze voorvechter van sociale rechtvaardigheid anderhalf jaar lang in de kijker te zetten. Het startschot is een tentoonstelling en monoloog over Phil in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode op 11 juni.

De kerk in Gruitrode vormt tot de kerstperiode van 2023 het decor voor het themajaar ‘Overleven/…over leven’ over het werk en leven van Phil Bosmans. Op het programma staan onder meer tentoonstellingen over het werk van Phil, een monoloog, een kortfilm, een vertelling, een muzikaal verhaal over de oorlogsjaren en een bijzonder paasverhaal.

Op 11 juni brengt Villa Imago de monoloog ‘Al te luide eenzaamheid’ in samenwerking met Oudsbergs vrouwenpopkoor Singasong en kan je de tentoonstelling over het leven van Phil bezoeken. Die avond wordt ook een permanente ruimte in de kerk ter nagedachtenis aan Phil officieel geopend. De tentoonstelling is ook vrij te bezoeken op zondag 12 juni van 13 tot 18 uur.

Praktisch

  • zaterdag 11 juni om 18.30 uur
  • Sint-Gertrudiskerk, Pastoriestraat, Gruitrode
  • Gratis
  • Inschrijven via 0474 17 71 19 of 100jaarphilbosmans@gmail.com

Phil blijft inspireren. Zijn werken, inmiddels vertaald in 26 talen, worden nog steeds op grote schaal verkocht in binnen- en buitenland. Alleen al van zijn eerste boek ‘Menslief, ik hou van jou’ gingen er meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank. De bescheiden pater uit Gruitrode groeide ongewild uit tot een van de succesvolste schrijvers in het Nederlands taalgebied.