Verbetering doorstroming N76

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van mei tot het najaar op de N76 Weg naar Meeuwen. De kruispunten met de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg krijgen een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Op maandag 12 augustus start de aanleg van de nieuwe infrastructuur. Daarbij gaat het in eerste instantie om de aanleg van de oostelijke zijde van het kruispunt tot midden september. De Weg naar Zwartberg is afgesloten ter hoogte van de rotonde in Nieuwe Kempen. Ook de ventweg richting de omliggende woonwijken is afgesloten tot midden september.

fase 2b

 

Autoverkeer van en naar Opglabbeek volgt een omleiding via de Industrieweg-Noord. Handelaars langs de Weg naar Zwartberg blijven steeds bereikbaar. Doorgaand verkeer tussen Genk en Meeuwen kan steeds over één rijstrook in elke richting langs de werfzone blijven rijden.

De bussen van De Lijn volgen de omleiding ook. Daardoor worden de haltes Nieuwe Kempen, Nieuwe Kempen Kerk, Sijsjesstraat, Leeuwerikstraat en Industrieweg tijdelijk niet bediend. Je kan kiezen voor de vervanghaltes of tijdelijke haltes Bedrijfsstraat, Weg naar Meeuwen en op de Weg naar Zwartberg nabij de Industrieweg-Noord.

 

de lijn

Vanaf half september start aansluitend de heraanleg van de westelijke helft van het kruispunt. Verkeer komende vanuit Genk kan dan wel weer de Weg naar Zwartberg inrijden.

Surf naar de website van AWV voor de laatste info en schrijf je in op de nieuwsbrief