KSK Meeuwen

Historiek

Voetbalvereniging KSK Meeuwen werd opgericht in 1959 en op 05 maart 1959 officieel erkend door de KBVB met stamnummer 6240 en de clubkleuren geel en zwart. Het bestuur bestond uit 10 stichtende leden met Arnold Dreesen als 1ste voorzitter en Mathieu Housen als 1ste secretaris. In september 1959 werd gestart in competitieverband.  Sportief is KSK Meeuwen al jaren een liftploeg die nu eens in 2de en dan weer 1ste provinciale afdeling bivakkeerde. Er werden in het verleden titels gevierd maar ook met degradaties kreeg men af en toe te maken. KSK Meeuwen voelt zich goed in die rol en tracht vooral te scoren op het vlak van  jeugdopleiding.

Jeugdopleiding

De jeugdopleiding heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen binnen de werking van de vereniging. De laatste jaren is hard gewerkt aan de uitbouw van een kwalitatieve jeugdopleiding met een stevige structurele omkadering. Dit heeft geresulteerd in een club met meer dan 250 leden en 25 ploegen in competitie en een voetbalaanbod vanaf de leeftijd van 5 jaar tot zolang de fysieke toestand van de speler dit toelaat. Kinderen leren op deze manier op een leuke wijze bewegen en hun eerste belangrijke stappen zetten in het voetbal. KSK Meeuwen heeft in alle jeugdreeksen minstens 1 ploeg in competitie. Dit laat de vereniging toe zijn aanbod aan te passen zowel aan de leeftijd als aan de individuele kwaliteiten van iedere speler. Iedereen die wenst te voetballen vindt dan ook bij KSK Meeuwen zijn gading.

Sociale club

Naast het bieden van kwaliteit en plezier is de club zich ook bewust van zijn sociale rol als vereniging. Om het aansluiten bij de vereniging voor iedereen financieel haalbaar te maken en te houden, werd een lidgeldsysteem uitgewerkt dat rekening houdt met grote gezinnen en belangrijke financiƫle inspanningen vraagt aan de vereniging zelf. Zo biedt de vereniging iedereen de kans om zich sportief te ontwikkelen binnen de club.

Familiale sfeer

KSK Meeuwen is een sportclub. Het sportieve staat dan ook centraal maar daarnaast wil KSK Meeuwen ook een familie zijn. Met fierheid kan KSK Meeuwen zeggen dat ondanks de grootte van de vereniging de club er toch in slaagt om de familiale sfeer te behouden. Iedereen is binnen de vereniging op zijn eigen wijze een vedette en draagt op deze wijze bij tot het goed functioneren van zijn team en uiteindelijk de vereniging. Het is dan ook uiterst boeiend om als lid binnen deze vereniging zijn bijdrage te kunnen leveren.

Wil je kennismaken met onze club?

Alle kinderen vanaf 5 jaar, wonende in Meeuwen en omstreken zijn welkom binnen onze club.  Ben jij graag bezig met een bal, vertoef je graag buiten en speel jij graag in groep, dan is voetbal misschien wel de geschikte sport voor jou. Denk je dat voetbal iets voor jou is? Kom dan zeker een kijkje nemen op de club of neem contact op via info@kskmeeuwen.be

Sociale media

Contact

Adres
Kerkhofstraat 18 B , 3670 Oudsbergen
Website

Voorzitter

Andy Pepermans
GSM

Gerechtelijk Correspondent

Hendrikus (Harie) Bauduin
GSM

Sportief Verantwoordelijke

Gerry Camps
GSM