Bewegen op Verwijzing in Oudsbergen: dat duwtje in de rug doet wonderen.

Gepubliceerd opdinsdag 26 jul 2022 om 12:00

Stilzitten is het nieuwe roken. Om gezond te blijven, zouden we dagelijks meer moeten bewegen. Dat is niet altijd evident voor iedereen. Personen met een bureaujob, een drukke werkdag, het financieel wat moeilijk hebben ... zijn allemaal drempels om je beweegdoelen te behalen. 

Maar daar komt verandering in! Samen met de BOV-coach (of Bewegen-Op-Verwijzing), ga je op zoek naar de drempels die jou tegenhouden en probeer je de oplossing te vinden die bij jou past. Heb je groene vingers, maar geen tuin? Daar bestaan Volkstuinen voor. Zwem je graag, maar heb je het financieel wat moeilijk? Dan heb je misschien recht op een terugbetaling van de zwembeurtjes. Sport je absoluut niet graag? Dan probeert de BOV-coach jou aan te sporen met laagdrempelige beweegmogelijkheden zoals wandelen, fietsen,... 

Samen stellen jullie een beweegplan op dat je zelfstandig kan uitvoeren. Na een maand ontmoeten jullie elkaar voor een tweede keer om te overlopen wat goed ging en waar het plan nog bijgestuurd kan worden. 

Ben jij gemotiveerd, maar kan je toch dat extra duwtje in de rug gebruiken? Vraag aan je huisarts een doorverwijsbrief naar de BOV-coach en maak en eerste afspraak. 

Kathleen Roosen & Jo Boonen
Mailadres: oudsbergen@bewegenopverwijzing.be
Gsm: 0456 15 87 59, 0490 11 40 22

Beweeg meer met een Bewegen Op Verwijzing-coach | Gezond Leven